Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

Informacija u vezi apelacije i tužbi
Napisao Administrator
Srijeda, 25 Decembar 2013 11:41
PDF Štampaj E-mail

Upravni odbor informiše članstvo:

  •          Javna rasprava ped Ustavnim sudom F BiH po apelaciji u vezi ocjene ustavnosti pojedinih članova Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata održana je   dana 17. i 18.12.2013.g. Prvog dana na javnoj raspravi su stranke iznijele svoje stavove po apelaciji, a drugog dana su sudije postavljali pitanja strankama.

Javna rasprava je završena a Odluka Ustavnog suda će biti donešena naknadno (najvjerovatnioje u narednih 30 dana). Upravni odbor udruženja smatra da je iznešeno dovoljno dokaza od strane našeg pravnog tima, te očekuje da sud donese pravičnu odluku.

  • ·         Pristiglo je devet presuda od strane Kantonalnog suda u Mostaru kojim se tužbe odbijaju kao neosnovane za ispravku koeficijenta sa 1,485 na 1,73. Advokat Senka Nožica nastavlja postupak, odnosno podnosi apelaciju Ustavnom sudu BiH. Za ovu apelaciju potrebno je potpisati novu punomoć advokatu, kao i dostaviti prvostepeno i drugostepeno rješenje PIO. Sekretar udruženja će obavjestiti svakog pojedinačno kome dođe presuda radi dostave kopija rješenja i potpisati punomoć.

 
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.