Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

SASTANAK SA PREMIJEROM NOVALIĆEM
PDF Štampaj E-mail

Dana 26.04.2016.g. održan je sastanak predstavnika Koordinacije boračkih udruženja i saveza u FBiH u Vladi FBiH sa slijedećim licima.
- Predsjednik Vlade FBiH: Fadil Novalić

- Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata: Salko Bukvarević

Sastav delegacije Koordinacije: Habibović Šaban, Blažević Pero, Kolakušić Petar, Tirak Rifat, general Karavelić Vahid, general Dreković Ramiz, general Hadžihasanović Enver, general Polutak Mustafa, Smajić Samir i Pojata Šemsudin.

Na sastanku se razgovaralo o Zaključcima i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbramberno-oslobodilačkog rata koji je sačinila IRRG Vlade FBiH. Ddogovoreno da će Vlada u što skorije vrijeme straviti na Dnevni red i dati na izjašnjavanje pomenute Zaključke i Prijedlog te će nakon toga Vlada FBiH navedeni prijedlog uputiti u parlamentarnu proceduru.

 

U cilju nastavka kontinuiteta razgovora Koordinacija će u narednom periodu najavljen je sastanak sa predstavnicima SBB-a.

Sekretar Koordinacije

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.