Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

Informacije sa sastanka
PDF Štampaj E-mail

INFORMACIJA ZA ČLANOVE UDRUŽENJA

 

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH informiše članove udruženja o aktivnostima Udruženja:

Dana 20.01.2015.g. u prostorijama Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH u Sarajevu održan je sastanaqk Koordinacije boračkih udruženja koja u svom sastavu imaju vojne penzionere. Na sastanku su prisustvovali predstavnici svih udruženja i saveza, uključujući i predstavnike Zajednice županijskih udruga HVO.

 

Zaključak: Velika većina udruženja je podržala prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbranbeno – oslobodilačkog rata, prijedlog našega udruženja od ranije a koga je Klub Hrvata bio postavio na dnevni red Doma narpda F BiH u oktobru mjesecu 2014.g. Kako smo imali i jednu dopunu ovoga prijedloga od dijela predstavnika Saveza udruženja vojnih penzionera, te kako ovaj Savez nije imao jedinstven stav, zaključeno je da Upravni odbor Saveza zauzme jedninstven prijedlog i to prezentira na Koordinaciji, gdje bi se donio jedan prijedlog izmjena i dopuna prema vlastima. Očekujemo naredni sastanak za najdalje 10 dana, kada bi se utvrdio jedinstven prijedlog i datum održavanja Okruglog stola.

 

 

 

Sarajevo, 21.01.2015.g.

SEKRETAR

Memo Karišik

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.