Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

Saopštenje za članstvo
PDF Štampaj E-mail

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Upravni odbor Uruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH na sjednici održanoj dana 11.09.2014.g. je razmatrao pitanje odnosa Parlamenta Federacije BiH prema  inicijativi koja je bila pokrenuta za Izmjene i dopune Zakona o prijevremenom povoljnijem  penzionisanju boraca odbrambeno - oslobodilačkog rata i donio slijedeći zaključak:

 

Upravni odbor udruženja obavještava javnost a posebno članstvo udruženja da nije bilo političke volje u Parlamentu Federacije BiH da se prihvati Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zaakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno – oslobodilačkog rata, iako je Zaključom Parlamenta F BiH juna mjeseca 2014.g., Parlament se obavezao da će pristupiti Izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata.

 

Na ovaj način nastavlja se agonija 11.000 boraca penzionera koji su od donošenja „Helezovog zakona“ od 01.08.2013.g. dovedeni u vrlo težak materijalni položaja. Pogotovo su ugoženi penzioneri vojni osiguranici, njih oko 4000, čija su primanja manja od 400,00 KM.

 

Ovakvo stanje su proizveli i generirali Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata i Vlada F BiH kako bi ponizili ovu kategoriju koja je organizovala i odbranila državu Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

Sarajevo, 11.09.2014.g.                                

  PREDSJEDNIK

Ismet Harbinja, s.r.

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.