Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

INFORMACIJA ZA ČLANOVE UDRUŽENJA
PDF Štampaj E-mail

INFORMACIJA SA VANREDNOG SASTANKA

KOORDINACIJE BORAČKIH UDRUŽENJA I SAVEZA U FBiH 18.01.2017.G.

 

Dana 18.01.2017.g. u 11.00 sati u Sarajevu je održan sastanak Koordinacije boračkih udruženja i saveza u FBiH.

 

Na sastanku je izražena zabrinutost, zbog toga što Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijeremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno – oslobodilačkog rata nije upućen u parlamentarnu proceduru te je Vladi FBiH upućen zahtjev za informacije slijedeće sadržaja:

-          Na sastanku sa predstavnicima Vlade FBiH 26.12.2016.g. dogovoreni su i prihvaćeni uslovi od strane Vlade FBiH, da se Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijeremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno – oslobodilačkog rata uputi u parlamentarnu proceduru u roku od 10 dana.

-          Shodno našim informacijama, da isto do sada nije učinjeno, zahtjevamo zvaničnu informaciju od Vlade FBiH, šta se čini trenutni i zašto do sada nije poslan Prijedlog u parlamentarnu proceduru.

-          Tražimo da nam se dostave službeni zapisnici sa sastanaka sa predstavnicima Vlade FBiH, koji su održani 15. i 26.12.2016.g. u zgradi Vlade FBiH i konačni Nacrt Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijeremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno – oslobodilačkog rata.

 

Sastanku Koordinacije prisustvovao je Savjetnik ministara za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata i informisao Koordinaciju o slijedećem:

-          Sva ministarstva vlade FBiH su izvršila obavezu pripreme i davanja potrebnih mišljenja radi kompletiranja dokumentacije za slanje Prijedloga Zakona u parlamentarnu proceduru, osim Ministarstva Pravde (čije se mišljenje očekuje danas).

-          Po dobijanju svih mišljenja i kompletiranja dokumentacije Vlada FBiH će pomenuti Prijedlog dostaviti u Parlamentarnu proceduru.

 

NAPOMENA: Naredna sjednica Vlade FBiH održat će se 19.01.2017.g. u 09.00 sati u zgradi federalnih institucija u Mostaru.

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.