Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

Informacije za članove udruženja
PDF Štampaj E-mail

INFORMACIJE ZA ČLANOVE UDRUŽENJA

 

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH informiše članove udruženja o aktivnostima Udruženja:

 

a)U toku su aktivnosti razgovor sa predstavnicima političkih stranaka u parlamentarnoj većini na nivou F BiH i upoznavanje istih sa problemom penzija vojnih penzionera, te zahtjev da se podrže izmjene i dopune Zakona o PPP. Očekujemo formiranje Vlade F BiH nakon čega ćemo nadležne upoznati sa ovom problematikom i tražiti rješavanje problema. Upravni odbor je donio zaključak da se Okrugli sto na temu Izmjene i dopune Zakona o PPP odloži do polovine aprila mjeseca, kako bi se mogli pozvati kao učesnici predstavnici vlasti u F BiH.

 

b) Informišemo članove udruženja da smo dobili informaciju od advokata Ismeta Mehića da je pristiglo nekoliko presuda  od Kantonalnih sudova u vezi upravnih sporova na rješenja po Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju, one su negativne. Advokat predlaže da se na ove presude uloži Preispitivanje presude na Vrhovnom sudu F BiH kao vanredni pravni lijek a da se nakon toga ako presuda bude negativna ide na Ustavni sud BiH. Oni koji se odluče na preispitivanje presude  trebaju potpisati punomoć advokatu i uplatiti 60,00 KM .

 

 

 

 

Sarajevo, 17.03.2015.g.

SEKRETAR

Memo Karišik

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.