Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH

POZIV ZA IZLAZAK NA IZBORE
PDF Štampaj E-mail

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Upravni odbor Uruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH na sjednici održanoj dana 07.10.2014.g. je imao na dnevnom redu donošenje odluke i oglašavanje u javnosti povodom predstojećih opštih izbora u BiH dana 12.10.2014.g. i donio slijedeći zaključak:


Pozivamo sve vojne penzionere u Federaciji Bosne i Hercegovine da izađu na opšte izbore u BiH  dana 12.10.2014.g. i da na istim podrže Stranku penzionera/umirovljenika BiH, Koaliciju zajedno za promjene, odnosno njihove kandidate na svim nivoima vlasti.


Programski ciljevi stranaka koje podržavamo su identični našim ciljevima, što znači da garantuju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ekonomski opravak i napredak, izmjenu Ustava BiH, ukidanje entiteta i stvaranje regija u BiH.


Poboljšanjem zdrastvenih usluga, reforme PIO sistema, reforme sudstva i tužilaštva, omogućiće se bolje sutra mladima i nama penzionerima. Uvođenjem novih ministarstava omogućit će se brže kretanje ka EU i NATO paktu.


Kandidati Koalicije zajedno za promjene su sve vrijeme branili prava svojih kolega i saboraca i pokazali su da mogu štititi prava potlačenih, unesrećenih i prevarenih.


Nemojmo zaboraviti da su kandidati ove koalicije rat proveli u Sarajevu i BiH i nisu se sunčali na obalama mora kao neki koji od nas traže podršku na ovim izborima.


Zajedno sa nama učestvovali su u stvaranju i izgradnji Federacije  BiH i Bosne i Hercegovine kao pravne države, u stvaranju temelja Vojske Federacije BiH i Oružanih snaga BiH.

Sarajevo, 07.10.2014.g.


                                                                                                                                                                                 PREDSJEDNIK

                                                                                                                                                                               Ismet Harbinja, s.r.

 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeći > Kraj >>
Prijavi se

Osnovne informacije o udruženju

Udruženja penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH  je dobrovoljna, vanstranačka, nepolitička, višenacionalna i neprofitabilna organizacija državljana BiH.